Näytteilleasettajat

  Kokkola Material Week 20.-23.11.2023

  Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen kattauksen kemianteollisuuden, bio-talouden ja mineraalitalouden ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä. Tule verkostoitumaan!

  Kokkola Material Week järjestetään seuraavan kerran 20.-23.11.2023 Kokkolassa kahdentoista organisaation yhteistyöllä! Juhlavuoden hybriditapahtuma käsittelee kemianteollisuutta, biotaloutta ja akkuteknologiaa, tuoden esille niin Kokkolan alueella, valtakunnallisesti kuin myös kansainvälisesti tapahtuvaa ajankohtaista tutkimusta ja kehitysnäkymiä.

  Tapahtuma tarjoaa hienon mahdollisuuden esitellä yrityksenne tai organisaationne toimintaa Kokkola Material Weekin aiheista kiinnostuneille kävijöille, joita aikaisempina vuosina on paikalle Kokkolaan, ja etäyhteyksien äärelle kokoontunut useita satoja.

  Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Visit Kokkolan Milla Kulmalaan, milla.kulmala@visitkokkola.fi tai +358 44 7809 714,  ja varmista paikkanne jo nyt!

  Kokkola Material Week 2022 näytteilleasettajat:

  Kokkolan satama – voimakkaasti kasvava kolmen sataman satama


  Kokkolan sataman kautta kulkee noin kahdeksan miljoonaa tonnia tavaraa vuodessa. Toimintaamme leimaa pitkäjänteinen kehitystyö mittavine ja oikea-aikaisine investointeineen, tehokkuus sekä asiakaslähtöinen palvelu.

  Kaikki kolme satamanosaamme – Kantasatama, Syväsatama ja Hopeakiven satama – muodostavat itsenäisesti toimivien yksiköiden muodostaman tehokkaan kokonaisuuden. Meitä voikin syystä kutsua ”Kolmen Sataman Satamaksi”. Tehokkuutemme taustalla on myös vuosikymmenten kokemus, laaja kansainvälinen verkostoituminen sekä erinomaisen logistisen sijaintimme hyödyntäminen.

  Meillä löytyy oma eksperttinsä jokaiselle logistiikan osa-alueelle. Räätälöimme aina koko logistiikkaketjun käyttäen pitkäaikaisia, luotettavia ja hyväksi havaittuja toimijoita. Räätälöity logistiikkaketju merkitsee asiakkaillemme muun muassa kilpailukykyistä hintaa. Hinnoittelumme on myös selkeää ja ymmärrettävää; tarjouksissamme on yleensä vain yksi hinta, joka sisältää laiva-, satama-, ahtaus-, varastointi- ja kuljetuskustannukset. Ongelmanratkaisukykymme ja -halumme takaa joustavan ja muutenkin erinomaisen palvelun sekä toimintavarmuuden myös yllättävissä tilanteissa.

  Labo Line Oy on vuonna 1993 perustettu laboratoriolaitteiden maahantuontiin, myyntiin ja ylläpitoon keskittynyt perheyritys.

  Toimintaa ohjaavana ajatuksena on vahva asiantuntemus, teknisesti korkealaatuiset ja suorituskykyiset tuotteet sekä laitteiden käyttöön ja elinkaareen liittyvät koulutus-, huolto- ja validointipalvelut. Keskeisimmät toiminta-alueemme ovat ammattikäyttöön tarkoitetut kylmäsäilytysratkaisut, käyttäjän ja tuotteen suojaamiseen tarkoitetut työasemat, kemikaalien turvallinen säilytys, hanskakaapit, laboratorioiden pesu- ja höyrysterilointiratkaisut sekä laaja-alaisesti erilaiset lämpölaitteet, kuten uunit ja lämpökaapit. Tärkeimpiin asiakkaisiimme kuuluvat korkeakoulut, tutkimuslaitokset sekä teollisuuden QC- ja R&D -osastot.

  Sweco – Transforming Society Together

  Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yhdessä asiakkaidemme kanssa tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Olemme vakaa paikallinen toimija ja tarjoamme kestävän teollisuuden suunnittelu- ja konsultointipalveluita kotimaisiin ja kansainvälisiin projekteihin esisuunnittelusta, konsultointiin, hankintaan ja tuotannon tukipalveluihin. Tuomme asiantuntijat ja osaamisen projektien kaikkiin vaiheisiin. Olemme sitoutunut liikekumppani, jolla on arvostettua osaamista ja palvelemme asiakkaan tarpeiden mukaan joustavasti ja turvallisuus edellä. Tule juttusille osastollemme. Nähdäänhän messuilla!

  Jokasafe Oy on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut valmistamaan jo yli 60 vuoden kokemuksella korkealaatuisia työturvallisuustuotteita.

  Vaativaa ammattilaiskäyttöä kestävät Jokasafe®-suojakäsineet suojaavat käsiä ääriolosuhteilta, kemikaaliseoksilta ja mekaaniselta kulutukselta. Jokainen tuote on Suomessa sertifioitu ja testattu Euroopan Unionin suojainvaatimusten mukaisesti.

  Jokasafe on ensimmäinen vinyylikäsineiden valmistaja, jolla on uuden kestävän kehityksen BIOVYN™ vinyyliin perustuva mallisto. Osana kestävän kehityksen strategiaansa Jokasafe on lisännyt käsinevalikoimaansa Jokasafe® -biovinyylikäsineet, joissa on BIOVYN™ vinyyliä, joka on valmistettu 100 % uusiutuvasta raaka-aineesta.

  Atolli Oy

  Atolli Oy on suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muovisiin putkistojärjestelmiin ja niihin liittyviin tuotteisiin erikoistunut palveluyritys.
  Meillä on vuosikymmenten ajalta kertynyt tieto ja käytännön kokemus muovimateriaaleista.

  Tekplast Oy

  Tekplast Oy on erikoistunut teollisuuden muovi- ja lujitemuovitöihin (lasikuitu). Asiakkaitamme ovat prosessiteollisuuden toimijat, vesi- ja viemärilaitokset, sekä infrarakentajat/maansiirto yritykset. Toimintamme kulmakivinä ovat asiakastyytyväisyys ja laadukkaat komponentit.

  Gaspro Oy

  Gaspro Oy on TUKES A-hyväksytty kaasuasennuksiin erikoistunut yhtiö. Vuodesta 2006 olemme tehneet lukuisia kaasuasennuksia kaikille kaasuille joita teollisuus käyttää.
  Tarjoamme kokeneella työryhmällä kaasuun liittyvät työt, laitteet ja turvallisuuden samassa paketissa!

  Vastuullista sähköistä liikkumista

  Me Umicore Finland Oy:llä Kokkolassa tuotamme akkumateriaaleja, jotka tarjoavat tulevaisuuden ratkaisuja nykypäivän globaaleihin haasteisiin. Tuotteitamme käytetään esim. mobiililaitteiden ja sähköautojen akuissa, koska ne parantavat akkujen kestoa, laatua ja ladattavuutta. Työllistämme tällä hetkellä 350 henkilöä ja olemme vahvassa kasvussa. Tuotantomme alkoi Kokkolassa jo vuonna 1968.

  Kuulumme Umicore-konserniin, joka on johtava teknisten materiaalien tuottaja ja kierrättäjä. Konserni työllistää maailmanlaajuisesti yli 11 000 ammattilaista. Umicoren tavoitteena on olla selkeä edelläkävijä puhtaassa sähköisessä liikkumisessa ja kierrätyksessä sekä jatkaa etumatkaamme kestävässä kehityksessä. Umicoren arvot ovat avoimuus, innovatiivisuus, kunnioitus, yhteistyö ja sitoutuminen.

  Liiketoimintamme kasvaessa tarjoamme monipuolisia ja vastuullisia tehtäviä menestyvässä kansainvälisessä työyhteisössä. Nähdään messuilla!

  IF OUR TECHNOLOGIES CAN MAKE THE WORLD BETTER CONNECTED, IMAGINE WHAT YOU COULD DO?

  Boliden on maailmanluokan metalliyhtiö, joka työllistää noin 6000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Irlannissa.

  Juuremme ovat Pohjoismaissa, markkinamme maailmanlaajuiset. Ydinosaamistamme ovat malminetsintä, kaivostoiminta, metallien jalostus ja metallien kierrätys. Tuotamme metalleja, jotka ovat välttämättömiä yhteiskunnan kehittämiseksi tulevia sukupolvia varten. Visiomme on olla maailman ilmastoystävällisin ja arvostetuin metallien tuottaja. Toimintaamme ohjaavat yhteiset arvomme: huolenpito, rohkeus ja vastuu.

  Suomessa tarjoamme mielenkiintoisia urapolkuja Kokkolan sinkkitehtaalla, Harjavallan kuparisulatolla sekä Sodankylässä Kevitsan monimetallikaivoksella. Boliden Kokkola on yksi maailman suurimmista ja energiatehokkaimmista sinkkitehtaista. Tuottamaamme sinkkiä käytetään autoihin, siltoihin, paristoihin, valopylväisiin, rakentamiseen – kaikkeen siihen, mitä moderni elämäntapamme tarvitsee. Työyhteisössämme meitä kaikkia yhdistää halu kehittää ja kehittyä. Teemme työmme tavalla, josta voimme itsekin olla ylpeitä.

  Norlab on Helsingissä ja Kööpenhaminassa sijaitseva ja Skandinaviassa sekä Suomessa toimiva tieteellisten instrumenttien jälleenmyyjä 30 vuoden kokemuksella.

  Me olemme erikoistuneet materiaalien karakterisointiin sekä spektroskopiaan. Meidän portfoliomme sisältää tekniikoita moniin tärkeisiin sovellutuskohteisiin kuten uusien ja ekologisesti kestävimpien materiaalien sekä formulaatioiden kehittämiseen. Me tarjoamme ratkaisuja esimerkiksi hiilimateriaalien, katalyyttien, täytemateriaalien, elintarvikkeiden, akkumateriaalien, geologisten näytteiden, synteettisten huokoisten materiaalien (esim. MOF), teknisten adsorbenttien sekä maanäytteiden analysointiin.

  Software Point – LabVantage Nordics on Suomen ja Pohjoismaiden johtava laboratorion tietojärjestelmien asiantuntija.

  LabVantage LIMS & ELN -tietojärjestelmää käytetään laajasti teollisuuden laadunvarmistus- ja tutkimuslaboratorioissa. LabVantage LIMS mahdollistaa laboratorion digitalisaation ja siten datan oikeellisuuden ja jäljitettävyyden. Verrattuna esim. tuotannon ERP:n QM-tyyppisiin laajennusosiin LabVantage LIMS tukee laboratorion työprosesseja tarkasti ja käyttäjäystävällisesti ja siten nopeuttaa QC-sykliä näytteen luomisesta lopputulemaan. Näytteisiin, analyysimenetelmiin ja -tuloksiin, mittalaitteisiin ja reagensseihin liittyvä tieto on keskitetysti tietokannassa ja helposti haettavissa. Työprosesseja ohjataan mm. työjonojen ja roolikohtaisten pikalinkkien avulla.

  Biolaakso on Keski-Pohjanmaalla toimiva kansainvälisesti vaikuttava kestävän kehityksen osaamiskeskittymä, joka edistää bio-, mineraali- ja kiertotaloutta.

  Biolaakso-verkostossa on 23 yhteistyökumppania, jotka koostuvat teollisuuden, yliopistojen, tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden, yhteisöjen ja liike-elämän edustajista. Verkoston toimintaa koordinoi Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

  Accon Suomi Oy valmistaa ja toimittaa suursäkkejä eri toimialojen pakkaustarpeisiin.

  Yli 30 vuoden kokemuksemme suursäkkialalla mahdollistaa täyden palvelun aina ideasta valmiiseen tuotteeseen asti. Oman tuotantomme ja laajan sopimusvalmistajaverkostomme ansiosta voimme tarjota kokonaisvaltaisia pakkausratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

  Accon Suomi Oy on osa Accon-konsernia, jonka toimipaikkoja löytyy Suomesta, Norjasta, Ruotsista ja Tanskasta.

  We can handle it!

  Centria-ammattikorkeakoulun kemia ja biotaloustiimissä on vahvaa analytiikka-, prosessi- ja teknologiaosaamista, jonka avulla asiantuntijamme voivat auttaa yritysten tuotteiden, materiaalien ja prosessien kehittämisessä.

  Osaamisalojamme ovat biomassojen arvoaineet, vähähiilinen energia, biokomposiitit ja 3D-tulostus sekä epäorgaaniset materiaalit. Autamme myös kestävän kehityksen ja kiertotalouden kiemuroissa, sillä meille esimerkiksi teollisuuden arvoketjujen ja energiatehokkuuden tutkiminen sekä elinkaariarviointien tekeminen ovat arkipäivää.

  Laboratorioistamme löytyvät ajanmukaiset tutkimus- ja analyysilaitteistot, ja tarjoamme yrityksille monipuolisia, tarpeiden mukaan räätälöityjä analyysi- ja kehittämispalveluita. Kemian koetehdas ChemPlant soveltuu yritysten tuotekehitysprosesseihin, ja komposiittimateriaalien ja -tuotteiden kehittäminen ja valmistus onnistuu PlastLabissa. Tiimillämme on vahvat kansainväliset verkostot ja meneillään on useita kansallisia ja kansainvälisiä tutkimus- ja kehityshankkeita yhteistyökumppaneiden kanssa.

  Lisätietoja:

  Tero Tuuttila
  TKI-päällikkö
  tero.tuuttila@centria.fi
  +358 40 190 4788

  Yhteistyökumppanit:

  Snellman is a Finnish family owned company with roots in the small coastal town of Pietarsaari in western Finland.

  It is a place known for its fresh air, forests and the sea. The company was founded in 1951 and today Snellman is Finland’s third largest meat production company. Snellman produces mainly meat, meat products and cold cuts of pork and beef.

  Snellman’s responsiveness to customers’ requests for more healthy meat products has contributed to a successful story. Mr. Snellman brand represents high quality products with high meat/low fat content with fewer additives. Products are developed and manufactured based on the principle of good taste without loss of quality. Mr. Snellman products are thus a pleasure to taste.

  Hycamite produces clean hydrogen and solid carbon by splitting methane using proprietary zero-emission technology.

  The novel methane pyrolysis technology requires only 13% of the energy required by hydrogen production from electrolysis.

  Hycamite’s technology enables the production of low-carbon or even carbon-negative hydrogen. Hydrogen can be produced from biomethane, methane from natural gas or synthetic methane.

  As a cutting-edge carbon capture, utilisation and storage (CCUS) technology, Hycamite’s solution enables the creation of carbon sinks, providing clients with industrial-quality carbon fit for demanding applications, such as Li-ion batteries, composite materials and filter purifiers.

  Hycamite’s production is environmentally friendly. There are no emissions into the atmosphere and the catalysts used are sustainable.

  Hycamite is a privately owned company headquartered in Kokkola, Finland.

  SK Protect Oy

  Me autamme asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti turvaamalla yrityksen henkilöstön, ympäristön ja liiketoiminnan. Asiakkaitamme ovat teolliset toimijat ja heidän sidosryhmänsä. Meillä on vahvaa osaamista palo-, kemikaali-, ympäristö- ja työturvallisuudesta. SHEQ-asiantuntijapalvelumme kattavat myös johtamisjärjestelmien rakentamisen ja kehittämisen. PRO24 on Protectin kehittämä ja turvallisuus- ja laatuasiantuntijoiden suosittelema kotimainen HSEQ-järjestelmä. Se sisältää monipuoliset HSEQ-työkalut, jotka tuovat selkeyttä ja hallintaa johtamisjärjestelmän ylläpitoon. Järjestelmä mukautuu erilaisiin toimintaympäristöihin ja on laajennettavissa moduuleittain. Näet yhdellä silmäyksellä aikataulutettujen vastuiden ja toimenpiteiden tilannekuvan.