• Valitse tapahtuma

  Ohjelma/Program

  Kokkola Material Week 2022

  Katso ohjelma alhaalta ja ilmoittaudu! See the program below!

    14.11 Pre KMW with Biovalley Finland

  Mitä tapahtuu juuri nyt ja tulevaisuudessa energia-alalla? Tähän kysymykseen vastaa Kokkola Material Weekin pre-tapahtuma, jonka järjestää Biovalley Finland. Tapahtumassa kuullaan viimeisimmistä ja kiinnostavista energiaratkaisuista meillä ja maailmalla. Pre-tapahtuma toteutetaan Kpedun Mediakeskus Limen uudessa Virtuaalistudiossa. Kyseessä on siis keinotodellisuutta hyödyntävä ONLINE-tapahtuma.

    15.11. Opening Seminar

    16.11. GeoKokkola

  GeoKokkola jatkaa viime vuosien tapaan alueellisesti keskeistä vastuullisen akkuarvoketjun ja siihen läheisesti liittyvän mineraali- ja kiertotalouden teemaa. Tänä vuonna teemana on erityisesti akkumineraalien jalostus, akkukemikaalien valmistus sekä kiertotalouden uudet ratkaisut.

    16.11. ReKokkola

  ReKokkola keskittyy tänä vuonna laaja-alaisesti vastuullisen ja kestävän tulevaisuuden teemoihin. Näkökulmina ovat hiilineutraali kiertotalousyhteiskunta, kaupunkien ilmastotoimenpiteet, sekä yritysvastuullisuus. Miten nämä teemat näkyvät Kokkolassa ja KIP:n alueella?

    16.11. Industry Meeting Point

  B2B verkostojen kohtaamispaikka - Tule kuulemaan puheenvuoroja investoinneista sekä verkostoitumaan yritysten kanssa.

    17.11. BioKokkola

  BioKokkola tuo tänäkin vuonna esille biotalouden kuumat aiheet, mahdollisuudet ja inspiroivat yritysesimerkit. Aamupäivän teemoja ovat:

  Kestävä elintarviketuotanto

  Ravinnollamme on suuri vaikutus sekä ilmastonmuutokseen että luonnonvarojen käyttöön. Tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseen on etsitty keinoja jo pitkään. Puheenvuoroissa kuulemme aiheen tutkimustuloksia ja uusien innovaatioiden menestyksestä kotimaan markkinoilla.

  Kuivikemateriaalit ja kasvualustat

  Energiaturpeen tuotannon vähentymisen myötä tarve kestävälle kasvu- ja kuiviketurpeen korvaajalle on kasvanut. Asiantuntijat kertovat esimerkkejä kotimaisista, vaihtoehtoisista materiaaleista.

  Luonnonkuidut osana valmistavaa teollisuutta

  Perinteisiä, fossiilisia luonnonvaroja kuluttavia materiaaleja halutaan vähentää monella teollisuuden alalla. Luonnonkuitukomposiittien hyödyntäminen voi pienentää teollisuuden hiilijalanjälkeä merkittävästi, sillä kierrätettävyys pidentää materiaalin elinkaarta. Puheenvuoroissa kuulemme biokomposiitin kehittämisestä ja käytöstä veneteollisuudessa.

  Kierrätyslannoitteet

  Lannoitteiden saatavuus on maailmantilanteen ja luonnonvarojen vähenemisen myötä heikentynyt rajusti. Erilaisten kierrätyslannoitteiden käyttö edistää kiertotaloutta ja lisää Suomen lannoiteomavaraisuutta. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa kerrotaan eri mahdollisuuksista ja kierrätyslannoitetyypeistä.

    17.11. Team Finland

  Team Finland -verkosto (Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, TE-toimisto, Viexpo, Business Finland ja Finnvera) järjestää Kokkolan Materialweekillä kasvun ja viennin rahoittamiseen liittyvän tapahtuman. Paneelikeskustelu ja esitykset keskittyvät vahvasti kansainvälistymiseen ja vientiin yritysten ja ammattilaisten esimerkkien avulla.

  Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto. Verkosto tarjoaa yrityksille sujuvan palvelupolun neuvonnasta rahoitukseen. Team Finland -verkosto edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Tutustu Team Finlandiin ja sen palveluihin osoitteessa www.team-finland.fi.