17.11. BioKokkola

  BioKokkola tuo tänäkin vuonna esille biotalouden kuumat aiheet, mahdollisuudet ja inspiroivat yritysesimerkit. Aamupäivän teemoja ovat:

  Kestävä elintarviketuotanto

  Ravinnollamme on suuri vaikutus sekä ilmastonmuutokseen että luonnonvarojen käyttöön. Tuotannon hiilijalanjäljen pienentämiseen on etsitty keinoja jo pitkään. Puheenvuoroissa kuulemme aiheen tutkimustuloksia ja uusien innovaatioiden menestyksestä kotimaan markkinoilla.

  Kuivikemateriaalit ja kasvualustat

  Energiaturpeen tuotannon vähentymisen myötä tarve kestävälle kasvu- ja kuiviketurpeen korvaajalle on kasvanut. Asiantuntijat kertovat esimerkkejä kotimaisista, vaihtoehtoisista materiaaleista.

  Luonnonkuidut osana valmistavaa teollisuutta

  Perinteisiä, fossiilisia luonnonvaroja kuluttavia materiaaleja halutaan vähentää monella teollisuuden alalla. Luonnonkuitukomposiittien hyödyntäminen voi pienentää teollisuuden hiilijalanjälkeä merkittävästi, sillä kierrätettävyys pidentää materiaalin elinkaarta. Puheenvuoroissa kuulemme biokomposiitin kehittämisestä ja käytöstä veneteollisuudessa.

  Kierrätyslannoitteet

  Lannoitteiden saatavuus on maailmantilanteen ja luonnonvarojen vähenemisen myötä heikentynyt rajusti. Erilaisten kierrätyslannoitteiden käyttö edistää kiertotaloutta ja lisää Suomen lannoiteomavaraisuutta. Asiantuntijoiden puheenvuoroissa kerrotaan eri mahdollisuuksista ja kierrätyslannoitetyypeistä.