Näytteilleasettajat 2023

Kansainvälinen Kokkola Material Week tarjoaa vuosittain korkeatasoisen katsauksen kemianteollisuuden, biotalouden ja akkuteknologian ajankohtaisesta tutkimuksesta ja kehitysnäkymistä. Tervetuloa verkostoitumaan!

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa.

Yhdessä asiakkaidemme kanssa tartumme kaupungistumisen haasteisiin ja digitalisaation mahdollisuuksiin ja luomme ratkaisuja, jotka edistävät kestävämmän yhteiskunnan kehittämistä. Olemme vakaa paikallinen toimija ja tarjoamme kestävän teollisuuden ja kaivosten suunnittelu- ja konsultointipalveluita kotimaisiin ja kansainvälisiin projekteihin esisuunnittelusta, konsultointiin, hankintaan, kierrätykseen, kiertotalouteen ja tuotannon tukipalveluihin. Tuomme asiantuntijat ja osaamisen projektien kaikkiin vaiheisiin. Olemme sitoutunut liikekumppani, jolla on arvostettua osaamista ja palvelemme asiakkaan tarpeiden mukaan joustavasti ja turvallisuus edellä. Tule juttusille ständille ja kuulemaan akkuteollisuudenpalveluidemme tietoisku GeoKokkola-päivään. Nähdäänhän Kokkola Material Weekillä!

LUE LISÄÄ ›

Atolli Oy on suomalainen teollisuutta ja rakentamista palveleva muovisiin putkistojärjestelmiin ja niihin liittyviin tuotteisiin erikoistunut palveluyritys.

Pääasiakkaamme toimivat kemianteollisuudessa, akkuteollisuudessa sekä vedenkäsittelyssä. Meillä on vuosikymmenten ajalta kertynyt tieto ja käytännön kokemus muovimateriaaleista.

LUE LISÄÄ ›

Software Point – LabVantage Nordics on Suomen ja Pohjoismaiden johtava laboratorion tietojärjestelmien asiantuntija.

LabVantage LIMS & ELN -tietojärjestelmää käytetään laajasti teollisuuden laadunvarmistus- ja tutkimuslaboratorioissa. LabVantage LIMS mahdollistaa laboratorion digitalisaation ja siten datan oikeellisuuden ja jäljitettävyyden. Verrattuna esim. tuotannon ERP:n QM-tyyppisiin laajennusosiin LabVantage LIMS tukee laboratorion työprosesseja tarkasti ja käyttäjäystävällisesti ja siten nopeuttaa QC-sykliä näytteen luomisesta lopputulemaan. Näytteisiin, analyysimenetelmiin ja -tuloksiin, mittalaitteisiin ja reagensseihin liittyvä tieto on keskitetysti tietokannassa ja helposti haettavissa. Työprosesseja ohjataan mm. työjonojen ja roolikohtaisten pikalinkkien avulla.

LUE LISÄÄ ›

Accon Suomi Oy valmistaa ja toimittaa suursäkkejä eri toimialojen pakkaustarpeisiin. 40 vuoden kokemuksemme suursäkkialalla mahdollistaa täyden palvelun aina ideasta valmiiseen tuotteeseen asti. Oman tuotantomme ja laajan sopimusvalmistajaverkostomme ansiosta voimme tarjota kokonaisvaltaisia pakkausratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

Accon Suomi Oy on osa Accon-konsernia, jolla on omat tuotantolaitokset Suomessa ja Virossa, sekä myyntikonttorit Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

We can handle it!

LUE LISÄÄ ›

Me Yarassa tuotamme ratkaisuja kestävään maatalouteen ja ympäristönsuojeluun. Yhteistyössä eri toimijoiden kanssa osallistumme globaalien haasteiden kuten ruoan ja luonnonvarojen riittävyyden sekä ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen kannattavasti ja vastuullisesti. Olemme osa suomalaista puhdasta elintarvikeketjua, jossa ruokaa tuotetaan kannattavasti ja kestävästi. Yara työllistää globaalisti noin 17000 ja Suomessa noin 900 henkilöä. Kokkolassa Yara tuottaa rehufosfaatteja ja kaliumsulfaattia sekä operoimme fosforihappo- ja ammoniakkiterminaalia. Kokkolan tehtailla työskentelee noin 85 osaajaa.

LUE LISÄÄ ›

Bothnia Green Energy -hanke

Kolmivuotisen Interreg Aurora-hanke Bothnia Green Energyn tavoitteena on vauhdittaa innovaatioita tulevaisuuden kestävien energiaratkaisujen alalla tuomalla yhteen osallistuvien alueiden yrityksiä ja organisaatioita ja siten edistämällä yritysten kilpailukykyä. Odotettu tulos on, että hanke on valtionrajat ylittävän yhteistyön avulla edistänyt kestävämpiä innovaatioita energia-alalla. Hanketta toteuttavat Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordi, Kokkolanseudun Kehitys Oy KOSEK, Merenkurkun neuvosto EAYY (päävastaava ja johtava tuensaaja), Teknologiakeskus Merinova, Skellefteå Science City, Uumajan kunta, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK sekä Övik Energi.

LUE LISÄÄ ›

Boliden Kokkola on maailmanluokan sinkkitehdas, joka tuottaa korkealaatuisia sinkkituotteita uusiutuvan energiantuotannon, vihreän siirtymän ja modernin yhteiskunnan tarpeisiin. Tuottamaamme sinkkiä käytetään autoihin, siltoihin, paristoihin, valopylväisiin, rakentamiseen – kaikkeen siihen, mitä moderni elämäntapamme tarvitsee. Olemme osa kansainvälistä Boliden-konsernia, jolla on tuotantolaitoksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Irlannissa. Tavoitteenamme on olla maailman ilmastoystävällisin ja arvostetuin metallien tuottaja.

LUE LISÄÄ ›

SSG Standard Solutions Group tuottaa teollisuudelle palveluita, joiden avulla teollisuuslaitokset voivat hoitaa turvallisuuteen liittyviä prosesseja tehokkaasti ja standardoidusti.

SSG Safety konsepti sisältää mm. verkkokoulutuksena toimivat tehokkaat työturvallisuuskoulutukset, räätälöitävät paikalliskoulutukset sekä niiden osalta kaiken hallinnoinnin, turvallisuustiedottamisen sekä digitaalisen työlupakäytännnön.

SSG Safety konsepti sisältää tehokkaan yleisen työturvallisuuskoulutuksen, ja sitä täydentävät räätälöitävät työpaikkakohtaiset työturvallisuuden verkkokoulutukset. Konseptiin kuuluu myös SSG On Site viestintäsovellus ja sen lisäosa SSG WorkFlow – digitaalinen työlupaprosessi.”

SSG On Site mobiilisovellus tekee turvallisuusviestinnästä tehokasta, nopeaa ja selkeää. Turvallisuustietojen ja ohjeiden jakaminen urakoitsijoille, vierailijoille sekä omalle henkilökunnalle hoituu varmasti ja tehokkaasti.

SSG WorkFlow digitalisoi työlupaprosessin ja tekee siitä turvallisen ja tehokkaan. Koska SSG Workflow prosessi on muokattavissa, soveltuu työkalu monenlaisten tehtaiden, laitosten ja työmaiden käyttöön.

Autamme pohjoismaista teollisuutta toimimaan kilpailukykyisemmin, tehokkaammin ja turvallisemmin.

LUE LISÄÄ ›

Flexens Oy Ab on projektikehitysyhtiö, joka toteuttaa Power-to-X -teknologioita mahdollistaakseen yhteiskuntien toimimisen 100 % uusiutuvalla energialla. Flexens perustettiin vuonna 2018 hyödyntämään osaamista, joka on luotu maailman johtavan uusiutuvien energialähteiden testialustan Smart Energy Ålandin rakentamisessa, jotta uusiutuvan energian järjestelmien nopeasti kasvavaan kysyntään voidaan vastata. Flexensillä on vakaa kaupallinen hankeportfolio, jolla on huomattava kapasiteetti Suomessa ja ulkomailla.

LUE LISÄÄ ›

Siemens Osakeyhtiö toimittaa innovatiivisia teknologioita, ratkaisuja ja asiantuntijapalveluja kiinteistöille, älykkääseen infrastruktuuriin ja sähköverkkoon sekä teollisuuteen. Siemensin tekninen osaaminen, kattava ratkaisuvalikoima ja vahva kokemus auttavat rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

LUE LISÄÄ ›

Työ ja elämä Kokkolan seudulla

Haluatko hyvän työn vai hyvän elämän? Meillä saat ne molemmat. Kokkola on vahvassa myötätuulessa, ja meillä on tarjolla paljon työpaikkoja monenlaisille osaajille. Elämä ja arki soljuvat luontevasti: meillä tunnet merituulen poskillasi, lämpimän kallion varpaittesi alla ja lepuutat silmiäsi horisontissa.

Keski-Pohjanmaa on se pienin ja pippurisin Pohjanmaan maakunnista, mausteena kansainvälisyys ja kaksikielisyys, yhteisöllisyys ja elämykset. Isoa meillä on kasvava ja tulevaisuuteen suuntaava vientiteollisuus, yrittäjyyden perinteet ja nykypäivä, omaperäinen ja vahva kulttuurielämä, sekä loistavat puitteet harrastaa mitä ikinä haluat. Meille on aina ollut luontevaa nähdä omaa napaamme pidemmälle ja toivottaa uudet tulijat tervetulleiksi.

Tervetuloa Kokkolan seudulle!

LUE LISÄÄ ›

Team Finland -verkosto Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla tarjoaa yrityksille sujuvan palveluketjun aina neuvonnasta rahoitukseen. Verkosto auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään, yritysten tarpeiden mukaisesti.

Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla yritysten käytössä ovat julkisten yrityspalveluiden lisäksi vahva sidosryhmien verkko, johon kuuluu korkeakouluja, kuntien kehitysyhtiöitä, yrittäjäyhdistyksiä, maakuntaliittoja ja lukuisia muita toimijoita.

Mukana osastollamme ovat: ELY-keskus, TE-toimisto, Viexpo, Finnvera ja Business Finland. Tiistaina osastomme keskittyy kansainväliseen rekrytointiin ja paikalla on Talent Coastlinen edustajia.

LUE LISÄÄ ›

Labo Line on vuonna 1993 perustettu laboratoriolaitteiden maahantuontiin, myyntiin ja ylläpitoon keskittynyt perheyritys. Toimintaa ohjaavana ajatuksena on vahva asiantuntemus, teknisesti korkealaatuiset ja suorituskykyiset tuotteet sekä niiden käyttöön ja elinkaareen liittyvät koulutus-, huolto- ja validointipalvelut. Keskeisimmät toiminta-alueemme ovat ammattikäyttöön tarkoitetut kylmäsäilytysratkaisut, käyttäjän ja tuotteen suojaamiseen tarkoitetut työasemat, kemikaalien turvallinen säilytys, akkukaapit, laboratorioiden pesu- ja höyrysterilointiratkaisut sekä erilaiset lämpölaitteet.

LUE LISÄÄ ›

Prohoc tarjoaa palveluja teollisuuden investointiprojektien rakentamiseen sekä laitostan huolto-, kunnossapito- ja käyttötehtäviin. Laaja kokemuksemme projektien johtamisesta sekä rakennuttamisesta ja käyttöönotosta antaa meille poikkeuksellisen ymmärryksen myös laitosten operointiajalle. Olemme +400 ammattilaista ja olemme olleet mukana +1000:ssa projektissa.
Palveluitamme ovat: Projektinjohto, Rakennuttaminen, Työmaajohto/valvonta, Asennusprojektit, Huollon ja Kunnossapidon palvelut.

LUE LISÄÄ ›

Umicore Kokkolassa

Umicorella on pitkälle automatisoitu hydrometallurginen jalostamo Kokkolan suurteollisuusalueella Suomen länsirannikolla. Se on suurin koboltin jalostamo Kiinan ulkopuolella ja merkittävä eurooppalainen katodiprekursorien valmistaja.

Tuotantotoimintamme on alkanut vuonna 1968, ja olemme olleet osa Umicore-konsernia vuodesta 2019. Työllistämme tällä hetkellä noin 400 henkilöä ja henkilöstömäärämme on vahvasti kasvava.

Erikoisosaaminen ja koboltin jalostaminen erittäin puhtaiksi kemikaaleiksi perustuu laajaan T&K toimintaan ja pitkään kokemukseen. Kokkolassa jalostetut katodiprekursorit muokataan Umicoren muissa katodituotantolaitoksissa aktiiviksi katodimateriaaleiksi, jotka päätyvät litiumioniakkuihin, mobiililaitteisiin ja sähköajoneuvoihin.

Kuten kaikissa muissakin Umicoren tehtaissa meillä turvallisuus ja ympäristön kunnioittaminen ovat aina etusijalla, samoin kuin raaka-aineiden, kuten koboltin, eettinen hankinta.

Umicore-konsernilla on pitkä, yli 200 vuoden kokemus ja osaaminen metallien käsittelystä. Kokkolassa sijaitseva tuotantotoimintamme sopii Umicoren kasvustrategiaan ja tahtotilaan, koska se edistää kiihtyvää siirtymistä puhtaampaan liikkumiseen Euroopassa ja maailmanlaajuisesti.

LUE LISÄÄ ›

Sibanye-Stillwaterin Keliber-litiumhanke

Keliber-litiumhankkeen tavoitteena on aloittaa akkulaatuisen litiumhydroksidin tuotanto omasta malmista ensimmäisenä Euroopassa ja siten tukea vihreää siirtymää helpottamalla liikenteen sähköistämistä. Keliber-litiumhanketta kehittää Keliber Oy, joka on kansainvälisen kaivos- ja metallinjalostusyhtiön Sibanye-Stillwaterin tytäryhtiö. Toiseksi suurin omistaja on kotimaista litiumioniakkujen arvoketjua kehittävä Suomen Malmijalostus Oy. Rakennusvaiheessa litiumhanke työllistää noin 500 työntekijää ja tuotannon vakiinnuttua 300. Tuotannon ylösajon on määrä käynnistyä vuonna 2025. Tule tapaamaan meitä Kokkola Material Week -tapahtumaan 22.-22.11.2023.

LUE LISÄÄ ›

Työplus – Alueen suurin paikallinen työterveyshuollon toimija

Työplus tuottaa ja kehittää työelämälle terveydenhuollon palveluja ja tarjoaa alan koulutus- ja konsultaatiotoimintaa.

Palvelemme 27.000 työntekijäasiakasta Kokkolan, Pietarsaaren sekä Lesti- ja Perhonjokilaakson alueella 11 toimipisteessä.

Toimipisteemme Port Towerissa sijaitsee Kokkolan kasvavan teollisuusalueen ytimessä!

Toimintamme perustuu arvoihimme, jotka ovat luottamus, empatia, vastuunkanto sekä reilu yhteistyö.

Asiakaskuntaamme kuuluu laajasti eri tuotantoalojen yrityksiä.

Olemme erikoistuneet altisteisten työympäristöjen ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon.

LUE LISÄÄ ›

Robocoast EDIH on Euroopan komission ja Business Finlandin rahoittama digitaalinen innovaatiokeskittymä, johon kuuluu 15 suomalaista korkeakoulua.
Robocoast EDIH:n tavoitteena on yritysten kasvun tukeminen ja kilpailukyvyn kehittäminen tarjoamalla yrityksille palveluja uusien digitaalisten ratkaisujen testaamiseen, strategisten kumppanuuksien rakentamiseen, osaamisen kehittämiseen ja rahoituksen hakemiseen investointeihin. Robocoast EDIH:n kautta yritykset pääsevät tehokkaasti hyödyntämään korkeakoulujen TKI ympäristöjä sekä käynnissä olevia hankkeita. Robocoast EDIH tarjoaa yrityksille ”yhden luukun periaatteella” pääsyn suomalaisten ja eurooppalaisten korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tuotekehitysresursseihin ja verkostoihin.

LUE LISÄÄ ›

Malvern Panalytical on toiminut Suomessa 1970-luvulta alkaen. Meillä on kattava tuotevalikoima analytiikkatuotteita kaivoksille ja metallinjalostukseen.

LUE LISÄÄ ›